Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zapiekanka warzywna z serem

A+ A-
drukuj
  • 100g surowej wołowiny
  • 100g surowej marchwii
  • 100g surowej cukinii
  • 100g surowego bakłażanu
  • 100g surowej fasoli szparagowej
  • 30g sera Gouda
  • 20g oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Marchew, cukinię i bakłażan pokroić w plastry. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć talarkami marchwi oraz posypać częścią zmielonej wołowiny. Następnie kłaść na przemian cukinię, bakłażan i fasolkę. Całość polać oliwą i posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Borówki
  • Cukinia
  • Wołowina
  • Marchew
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Gofry – przepis podstawowy

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

  • Biała pizza z serem i łososiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Babeczki czekoladowo – owocowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej
  • Ser z truskawkami

    W misce ubić ocet balsamiczny z cukrem do uzyskania konsystencji syropu. Dodać skórki pomarańczy oraz truskawki i zamieszać. Umieścić trzy plastry...

    więcej
  • Jajka faszerowane

    Jajka przeciąć na pół, wyjąć żółtka. Serek połączyć z drobno posiekanym lub zmielonym łososiem i z żółtkami, posiekanym koperkiem oraz sokiem...

    więcej
  • Konfitura śliwkowa z bananami

    Śliwki umyte i bez pestek wrzucić do rondla, dodać cukier żelujący oraz rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać. Laskę wanilii przeciąć na pół...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY