Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zapiekanka warzywna z serem

A+ A-
drukuj
  • 100g surowej wołowiny
  • 100g surowej marchwii
  • 100g surowej cukinii
  • 100g surowego bakłażanu
  • 100g surowej fasoli szparagowej
  • 30g sera Gouda
  • 20g oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Marchew, cukinię i bakłażan pokroić w plastry. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć talarkami marchwi oraz posypać częścią zmielonej wołowiny. Następnie kłaść na przemian cukinię, bakłażan i fasolkę. Całość polać oliwą i posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Borówki
  • Cukinia
  • Wołowina
  • Marchew
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kanapka z kiełkami

  • Pad thai

  • Babeczki czekoladowo waniliowe

  • Sakiewki z kurczakiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Musaka

    Mięso zmielić, wymieszać z jajem, oliwą i przyprawami. Warzywa pokroić w drobną kostkę, lub cienkie plastry wymieszać z mieloną wołowiną. Z masła...

    więcej
  • Śledź pod pierzynką

    Białka jajek zetrzeć na tarce, cebulę połączyć ze śmietaną i majonezem, doprawić pieprzem. Śledzie ułożyć na talerzach (po dwa na osobę) na...

    więcej
  • Papryka faszerowana

    Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i...

    więcej
  • Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

    Łososia przyprawić pieprzem i solą, pokropić oliwą, zawinąć w folię spożywczą i piec przez około 20-25 minut (można też usmażyć na patelni...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY