Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mozzarella in carrozza

A+ A-
drukuj
  • mozzarella cheese
  • toast bread
  • ½ cup milk
  • anchovy fillet
  • 50 g breadcrumbs
  • 1 egg
  • oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Dunk the loafs of bread in milk for a short moment, place a slice of mozzarella and an anchovy fillet on top. Press the edges of the bread together, dip in the beaten egg seasoned with salt and pepper and dredge in breadcrumbs. Fry in hot oil for 1 minute until golden brown.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Milk
  • Mozzarella cheese
  • Oil
  • Salt
  • Toast bread
  • Anchovy
  • Black pepper
  • Breadcrumbs
  • Eggs
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasteczka zuziowe

  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

  • Słodkie Różki z tortilli

  • Pasztecik

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem

    Roszponkę myjemy, suszami i rozkładamy na talerze. Na sałacie układamy pokrojone pomidorki. Następnie rozkładamy pokrojone awokado i poszarpane...

    więcej
  • Calzone z serem i brokułami

    Ciasto na na pizzę podzielić na porcje i rozwałkować na koła o średnicy około 22-25 cm. W misce wymieszać sery zostawiając połowę parmezanu,...

    więcej
  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

    Roszponkę umyć i osuszyć. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na 4 części. Połówkę awokado pokroić w kostkę, natomiast pomidor...

    więcej
  • Pasztecik

    Z garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...

    więcej