Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta casserole with Gorgonzola

A+ A-
drukuj
  • 250 g rigatoni pasta
  • 250 g Gorgonzola cheese
  • 250 ml sweet cream
  • 2 eggs
  • a pinch of grated nutmeg
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Cook the pasta al dente, drain and put back in the hot pot. Mix the cream, eggs and nutmeg together, add soft Gorgonzola and mix again. Pour in the mixture to the pasta, toss, sprinkle with salt and pepper to taste. Pour all ingredients into a casserole dish and bake for 10-15 minutes in the oven pre-heated to 220°C until the casserole is golden brown on top.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Nutmeg
  • Rigattoni pasta
  • Salt
  • Sweet cream
  • Eggs
  • Gorgonzola cheese
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany stek z foie gras

  • Spaghetti frutti di mare

  • Jajecznica z szynką i kiełkami

  • Deser zwycięzców

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

    Mascarpone wymieszać z posiekaną cebulą oraz bazylią, przyprawić solą. Masę rozprowadzić na plastrach szynki i zwinąć je. Podawać ze świeżą...

    więcej
  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

    Wołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie...

    więcej
  • Makaron z soczewicą w sosie pomidorowym

    Soczewicę opłukać (można wymoczyć wcześniej w zimnej wodzie), gotować oddzielnie od makaronu. Pokrojoną w kostkę cebulę i sprasowany czosnek...

    więcej
  • Zupa z rabarbaru

    Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować do miękkości, następnie przetrzeć lub zmiksować...

    więcej