Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chocolate coffee cake

A+ A-
drukuj
  • 400 g dark chocolate
  • 330 ml heavy cream
  • 150 g butter + 1 tbsp for greasing the baking mould
  • 6 eggs
  • 1 cup sugar
  • 100 ml espresso

Sposób przyrządzania:

Pre-heat the oven to 100 ºC. Grease the bottom and sides of a round cake mould (25 cm in diameter) with butter or place parchment paper in the mould. Place the crumbled chocolate in a large bowl. Heat the cream with butter, do not boil. Pour the hot cream over the chocolate and leave for 1 minute. Mix using a mixer. Use a whisk to whisk the eggs, sugar and espresso in another bowl, and then mix the mixture with the chocolate mass. Mix all ingredients together using the mixer on low mixing speed. Pour the batter in the previously prepared mould and bake for 2.5-3 hours until the cake pulls from the sides, but is still quite soft in the middle. Leave the cake in the mould and allow to cool to room temperature. Put in the fridge before cutting. Cut using a hot, dry knife.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sugar
  • Butter
  • Chocolate
  • Coffee
  • Eggs
  • Heavy cream
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

  • Płatki z jogurtem i owocami

  • Dynia smoothie

  • Dorsz na parze

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany stek z foie gras

    Mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Na moment przed grillowaniem doprawić solą i pieprzem. Grillować po 3 minuty z każdej strony....

    więcej
  • Ziemniaki pieczone

    Ziemniaki umyć, nie obierać, przekroić na połówki, włożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i nastawić do gotowania, gdy woda się zagotuje zdjąć...

    więcej
  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

    Łososia piec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 st. Fasolkę szparagową dusić na maśle około 10 min pod przykryciem. Całość...

    więcej
  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej