Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Apple sorbet

A+ A-
drukuj
  • 4 dessert apples
  • 2 spoons vanilla sugar
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1 pinch cinnamon
  • 1 egg

Sposób przyrządzania:

Wash apples, cut the tops off, remove the flesh and core, then place them in the refrigerator. Place the flesh in a small dish, grate finely, sprinkle with lemon juice, add cinnamon and vanilla sugar. Beat the egg white separated from yolk until thick, blend it with the flesh mass and place it in the refrigerator for 2-3 hours, stirring it from time to time. Add the frozen flesh to the hollowed-out apples using an ice cream scoop or a spoon and cover the apples with the tops.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ziemniaki pieczone

  • Filet zapiekany w serze i żurawinie

  • Sałatka brokułowa

  • Powidło śliwkowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

    Schab rozkroić na płaski placek mięsa, na skrajnym długim brzegu ułożyć poćwiartowane jabłka i konfiturę. Zwinąć w rulon. Mięso z wierzchu...

    więcej
  • Pasztet z gęsi z żurawiną

    Żurawinę moczyć przez około godzinę w nalewce, natomiast bułkę - do miękkości w wodzie. Do garnka z wodą włożyć pokrojone na kawałki udka i...

    więcej
  • Pizza sędziego

    Mąkę i sól umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie, do niego wlać drożdże i miód rozpuszczone razem w ciepłej wodzie i pozostawić do...

    więcej
  • Kurczak z selerem naciowym

    Sałatę starannie umyć, następnie porwać liście na kawałki i przełożyć do salaterki. Mięso pokroić w kostkę. Seler pokroić w małe kawałki....

    więcej