Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Fried ice cream in batter

A+ A-
drukuj
  • 3 eggs
  • 2 tablespoons sugar
  • 350 g desiccated coconut
  • deep-frozen, favourite ice cream
  • deep frying oil

Sposób przyrządzania:

Beat egg whites with sugar until thick and combine them with desiccated coconut, forming a thick mass. Place ice cream scoops on the mass, forming balls. Fry and serve immediately.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bocadillos z kalmarami

  • Focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

  • Kutia

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Faszerowana rolada

    Schab rozciąć tak, aby powstał jeden płaski płat. Czosnek zmiażdżyć. Mięso z jednej strony nasmarować oliwą, majerankiem, czosnkiem, solą i...

    więcej
  • Ciasto drożdżowe

    Drożdże rozrabiamy dokładnie z mlekiem. Do miski dodajemy mąkę, cukier, masło, 2 jajka i rozrobione drożdże. Dokładnie zarabiamy ciasto. Odstawiamy...

    więcej
  • Borówkowe smoothie

    Borówki opłukać, banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Do gotowego napoju dodać kostki lodu.

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostygnięciu pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, posiekać, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej....

    więcej