Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Fried ice cream in batter

A+ A-
drukuj
  • 3 eggs
  • 2 tablespoons sugar
  • 350 g desiccated coconut
  • deep-frozen, favourite ice cream
  • deep frying oil

Sposób przyrządzania:

Beat egg whites with sugar until thick and combine them with desiccated coconut, forming a thick mass. Place ice cream scoops on the mass, forming balls. Fry and serve immediately.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Hiszpańskie churros z czekoladą

  • Futomaki – sushi

  • Gofry – przepis podstawowy

  • Orzeźwiająca lemoniada

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Łosoś w papilotach

    Ziemniaki marchewkę podgotować 10 minut. Pokroić w grube plastry. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem. Na środku...

    więcej
  • Koktajl - Miętowy Czar

    Sok grejpfrutowy wymieszać z lodem i syropem miętowym w shakerze. Do wysokiej szklanki włożyć gałązki mięty i wlać mieszankę. Uzupełnić wodą...

    więcej
  • Makowiec

    Mak opłukać i sparzyć, moczyć przez 2 godziny. Następnie zmielić z cukrem i margaryną. Do maku dodać olejek i ubitą pianę z 3 białek. Dokładnie...

    więcej
  • Brushetta

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążony miąższ pokroić w kostkę. Do pomidorów dodać łyżkę oliwy, szczyptę oregano i posiekaną bazylię....

    więcej