Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

English Breakfast

A+ A-
drukuj
  • 2 kiełbaski wieprzowe lub cienkie parówki
  • 1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym
  • 1 jajko
  • 1 kromka chleba tostowego
  • 1/2 pomidora
  • 4 pieczarki
  • 2 plastry bekonu
  • masło
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta soli
  • pieprz mielony

Sposób przyrządzania:

Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski. Wstawić do nagrzanego piekarnika aby nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zrumienić bekon. Dodać go do kiełbasek. Usmażyć pieczarki i przełożyć do piekarnika. Połówkę pomidora podsmażyć, dołożyć do reszty składników i trzymać w cieple. Fasolkę podgrzać i lekko odparować sos. Przygotować Tosta, posmarować go masłem i przekroić na dwa trójkąty. Usmażyć jajko sadzone. Na jednej połówce Tosta położyć jajko sadzone, na drugiej fasolkę z sosem. Dołożyć kiełbaski, bekon, pomidora i pieczarki. Lekko posolić i popieprzyć pomidora, pieczarki i jajko. Podawać natychmiast gorące.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bekon
  • Parówki
  • Fasola
  • Chleb tostowy
  • Sól
  • Jajka
  • Masło
  • Oliwa
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kaczka pieczona

    Jabłka pokroić na ćwiartki i oczyścić. Kaczkę w środku i na zewnątrz nasmarować oliwą i obsypać przyprawami. Do środka kaczki włożyć ćwiartki...

    więcej
  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

    Cukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa...

    więcej
  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

    W rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...

    więcej
  • Roladki z grillowanej cukinii

    Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY