Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Salmon en papillote

A+ A-
drukuj
  • 200 g salmon fillets
  • 1 carrot
  • 2 potatoes
  • a few twigs of tarragon
  • a few twigs of dill
  • juice of ½ lemon
  • salt
  • pepper
  • oil

Sposób przyrządzania:

Cook potatoes and carrot for 10 minutes. Cut into thick slices. Season fish with salt and pepper, sprinkle with lemon juice and oil. Put vegetables in the middle of a large piece of baking paper, and then put salmon on them. Put herbs on the top. Tightly coil the paper and bake for 15–20 minutes at the temperature of 200°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Club Sandwich z łososiem i pomidorami

  • Krewetki w czosnku z awokado

  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

  • Sakiewki parmeńskie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kacze udko pieczone

    Udko umyć, osuszyć i oprószyć majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą oraz oliwią. Nastawić piekarnik na 180...

    więcej
  • Burritos z mielonym mięsem

    Podsmażyć na patelni mięso, dodać warzywa, a później przyprawę i wodę. Smażyć przez kilka minut, mieszając. Dodać gotowany ryż i jeszcze raz...

    więcej
  • Sałatka śledziowo-jabłkowa

    Filety śledziowe obmyć, zalać zimną wodą i pozostawić na godzinę (zmieniając 1 lub 2 razy wodę). W tym czasie sałatę umyć, porwać na mniejsze...

    więcej
  • Makowiec

    Mak opłukać i sparzyć, moczyć przez 2 godziny. Następnie zmielić z cukrem i margaryną. Do maku dodać olejek i ubitą pianę z 3 białek. Dokładnie...

    więcej