Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Salmon en papillote

A+ A-
drukuj
  • 200 g salmon fillets
  • 1 carrot
  • 2 potatoes
  • a few twigs of tarragon
  • a few twigs of dill
  • juice of ½ lemon
  • salt
  • pepper
  • oil

Sposób przyrządzania:

Cook potatoes and carrot for 10 minutes. Cut into thick slices. Season fish with salt and pepper, sprinkle with lemon juice and oil. Put vegetables in the middle of a large piece of baking paper, and then put salmon on them. Put herbs on the top. Tightly coil the paper and bake for 15–20 minutes at the temperature of 200°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dolmades

  • Bocadillos z kalmarami

  • Zupa serowa z ziołami

  • English Breakfast

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

    Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż...

    więcej
  • Groch z kapustą

    Przez dobę moczyć groch w zimnej wodzie. Następnego dnia gotować groch w czystej wodzie, aż zmięknie. Drobno poszatkować kapustę, dodać przyprawy i...

    więcej
  • Zapiekanka warzywna z serem

    Marchew, cukinię i bakłażan pokroić w plastry. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć talarkami marchwi oraz posypać częścią zmielonej wołowiny....

    więcej
  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej