Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ham rolls with melon and capers

A+ A-
drukuj
  • melon
  • 200 g prosciutto
  • 100 g pickled capers
  • 200 g Philadelphia cheese
  • 1 handful rucola
  • olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Mix cream cheese with chopped capers, salt, pepper and olive oil. Put the cheese stuffing on the slices of ham and roll gently. Peel melon and cut it into thin slices. Rinse rucola. Serve the rolls with melon and rucola. Decorate with a few capers and sprinkle with olive oil.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto drożdżowe

  • Risotto z karczochami

  • Joulutorttu

  • Papryka faszerowana

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajka sadzone w cieście francuskim

    Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów. Płytkie foremki lub kokilki wyłożyć papierem do pieczenia. W każdej ułożyć ciasto, tak aby brzegi...

    więcej
  • Zielona zupa

    Wodę lub rosół zagotować razem z groszkiem - posolić, jak będzie miękki zmiksować na gładki krem i dodać śmietankę.

    więcej
  • Bogracz

    Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...

    więcej
  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

    Rostbef pokroić w kostkę 1,5 cm i obtoczyć w przyprawach: sól, pieprz, zmielona kolendra, zmielony kmin rzymski. Paprykę piec w piekarniku aż skórka...

    więcej