Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Herbata mrożona z owocami

A+ A-
drukuj
  • 4 łyżeczki zielonej herbaty
  • litr wody
  • różne owoce
  • 2 – 3 łyżki miodu płynnego
  • 2 łyżki skórki z pomarańczy/cytryny/limonki pokrojonej w cieniutkie paseczki (bez białego miąższu)

Sposób przyrządzania:

Owoce pokroić w cząstki 1 i ½ cm. Herbatę zaparzyć w litrze wody i ostudzić, dodać miód. Skórkę z cytrusów i owoce, wymieszać i schłodzić. Podawać z lodem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Woda
  • Herbata zielona
  • Limonka
  • Miód
  • Pomarańcz

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto ziemniaczane

  • Zielona zupa

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany leszcz

    Rybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką...

    więcej
  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

    Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, wymieszać z rukolą i roszponką. Polać miodem, octem balsamicznym i oliwą, delikatnie wymieszać i posypać...

    więcej
  • Makaron z soczewicą w sosie pomidorowym

    Soczewicę opłukać (można wymoczyć wcześniej w zimnej wodzie), gotować oddzielnie od makaronu. Pokrojoną w kostkę cebulę i sprasowany czosnek...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej