Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kanapka Deluxe

A+ A-
drukuj
  • chleb tostowy
  • 80 gr boczku
  • filet z kurczaka
  • majonez
  • tymianek
  • olej
  • czosnek
  • pomidor

Sposób przyrządzania:

Pierś kurczaka pokroić na podłużne paseczki i wymarynować w oleju, tymianku i czosnku ok. 1-2 godzin. Piec na grillu lub patelni grillowej do zrumienienia, kanapki posmarować majonezem. Następnie układać kurczaka, podsmażony boczek i pomidor, przykryć kromką z góry. Całe kanapki pogrillować z obu stron, przekroić na trójkąty i spiąć wykałaczkami. Podawać z zimnym piwem. Idealne na bufet na przyjęcie.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Boczek
  • Chleb tostowy
  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Tymianek
  • Olej
  • Majonez
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś w czerwonym curry

  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

  • Tartiflette z serem i grzybami

  • Rösti

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ser z truskawkami

    W misce ubić ocet balsamiczny z cukrem do uzyskania konsystencji syropu. Dodać skórki pomarańczy oraz truskawki i zamieszać. Umieścić trzy plastry...

    więcej
  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

    Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na...

    więcej
  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

    Piekarnik nastawić na 180° C. Przygotować dwie foremki – keksówki, wysmarować je tłuszczem i posypać mąką. Rodzynki przepłukać i zalać...

    więcej
  • Burritos drobiowe

    Pokroić mięso i wymieszać je z łyżką oleju i marynatą, przygotowaną z mieszanki ziół, chilli i czosnku. Pokroić warzywa i wymieszać. Wyłożyć...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY