Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kanapka Deluxe

A+ A-
drukuj
  • chleb tostowy
  • 80 gr boczku
  • filet z kurczaka
  • majonez
  • tymianek
  • olej
  • czosnek
  • pomidor

Sposób przyrządzania:

Pierś kurczaka pokroić na podłużne paseczki i wymarynować w oleju, tymianku i czosnku ok. 1-2 godzin. Piec na grillu lub patelni grillowej do zrumienienia, kanapki posmarować majonezem. Następnie układać kurczaka, podsmażony boczek i pomidor, przykryć kromką z góry. Całe kanapki pogrillować z obu stron, przekroić na trójkąty i spiąć wykałaczkami. Podawać z zimnym piwem. Idealne na bufet na przyjęcie.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Boczek
  • Chleb tostowy
  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Majonez
  • Pomidory
  • Tymianek
  • Olej
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Płatki z jogurtem i owocami

  • Dorsz z fasolką na parze

  • Zapiekanka warzywna z serem

  • Muffinki z kremem mascarpone

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa cebulowa pod pierzynką

    Cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić na maśle. Dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Przełożyć do gorącego bulionu. Na patelnię po...

    więcej
  • Pasta z makreli i sera

    Rzodkiewki pokroić na małe kawałki. Twaróg z makrelą wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać rzodkiewkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    więcej
  • Muffinki z kremem mascarpone

    Masło stopić, przestudzić. Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie do miski z suchymi dodać mokre i...

    więcej
  • Zupa kapuściana

    Żeberka umyć, pokroić w mniejsze kawałki. Zalać wodą, odszumić i gotować. Po 15 minutch dodać pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY