Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Cooking is not only about tasting and creating meals, but also about discovering cultures and diversities as well as expressing one’s creativity.


By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.

Zapiekanka makaronowa z gorgonzolą

A+ A-
print
  • 250 g makaronu rigatoni
  • 250 g sera gorgonzola
  • 250 ml słodkiej śmietanki
  • 2 jajka
  • odrobina startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Directions:

Ugotować makaron al dente, osuszyć i wsypać ponownie do gorącego garnka. Zmiksować razem śmietanę, jajka i gałkę muszkatołową, dodać miękką gorgonzolę, ponownie zmiksować. Wlać płynną masę do makaronu, następnie wymieszać, posypać solą i pieprzem do smaku. Wszystko przelać do naczynia do zapiekania i piec przez 10-15 minut w mocno nagrzanym piekarniku (220°C) aż do momentu, kiedy zapiekanka nabierze złocistego koloru.

buy products in Alma24 See all recipes notify a friend
print

Ingredients:

  • Ser gorgonzola
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Słodka śmietana
  • Jajka
  • Makaron rigatoni
  • Pieprz mielony
buy products in Alma24

Find recipe

Use customizator

or search in recipes

  • Warm tuna salad

  • Asian beef tenderloin broth

  • Filo pastry-wrapped shrimps

  • Gluten-free pasta with chicken and Gorgonzola cheese

Also recommended

  • Feta salad

    Cut the olives in half. Toss the cheese and olives with cherry tomatoes and sliced cucumber. Mix the olive oil with ¼ teaspoon of dried oregano. Drizzle the...

    more
  • Filo pastry-wrapped shrimps

    Clean the fresh king shrimps by removing shells and tails. In case of frozen shrimps, dip them in hot water and cook for 2-3 minutes, then drain. Season the...

    more
  • Oriental iced tea

    Boil water. Put all ingredients into a large pitcher. Pour with 6 glasses of boiling hot water and brew for 5 minutes. Leave to cool down. Place ice into a...

    more
  • Asian beef tenderloin broth

    Place beef, vegetables for broth and spices into large pot and cover with water, bring to boil and leave to simmer for 2-3 hours, until the broth is rich and...

    more

RECOMMENDED ARTICLES

  • Adrenalina po godzinach

    Rozrywki, dzięki którym...

    see more
  • Królowa śniegu

    BIEL JEST klasyczna, elegancka i...

    see more