Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

A+ A-
drukuj
  • Ciasto:
  • 125 ml wody
  • 10 g drożdży
  • 10 g soli
  • farsz: 100 g sosu pomidorowego
  • 6 szparagów
  • 3 cukinie
  • 1 papryka
  • 100 g świeżej mozzarelli
  • 2 sery tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • 6 listków bazylii
  • 4 anchois

Sposób przyrządzania:

Zmieszać składniki na ciasto, rozwałkować placek na pizzę. Rozłożyć na placku warzywa i mozzarellę. Piec w temperaturze 180°C przez 20 – 25 minut. Podać z serem tomino na wierzchu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ser mozzarella
  • Cukinia
  • Drożdże
  • Sos pomidorowy
  • Szparagi
  • Woda
  • Sól
  • Ser tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • Mąka
  • Papryka
  • Anchois

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Gazpacho

  • Naleśniki w stylu orange

  • Herbata mrożona z owocami

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ryba po grecku

    Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę i pora drobno pokroić. Warzywa podsmażyć na odrobinie oleju, dorzucić przyprawy,...

    więcej
  • Raclette

    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek lub wędlinę podsmażyć. Ser roztopić w urządzeniu raclette. Dodatki i wędlinę ułożyć na talerzu,...

    więcej
  • Babeczki czekoladowo – owocowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej
  • Tarta cytrynowa z mascarpone

    Piekarnik nastawić na 200°C. Przygotować formę na tartę o średnicy około 22-24 cm, wysmarować tłuszczem. Z mąki, cukru, masła i żółtek zarobić...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY