Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.
Directions:
Rozgrzać piekarnik do 100 ºC. Wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia dno i ścianki tortownicy o średnicy 25 cm. Włożyć posiekaną czekoladę do dużej miski. Podgrzać śmietanę z masłem, nie doprowadzając do wrzenia. Zalać czekoladę gorącą śmietaną i odstawić na 1 minutę. Wymieszać mikserem. Za pomocą trzepaczki wymieszać w drugiej misce jajka, cukier oraz espresso i połączyć z czekoladową masą. Wymieszać składniki mikserem na wolnych obrotach. Przelać masę do przygotowanej formy i piec 2,5 do 3 godzin, aż tort zestali się przy ściankach tortownicy, a pośrodku będzie jeszcze dość miękki. Nie wyjmując tortu z formy, ostudzić go do temperatury pokojowej. Wstawić do lodówki przed pokrojeniem na porcje. Kroić gorącym, suchym nożem.
or search in recipes
Dunk the loafs of bread in milk for a short moment, place a slice of mozzarella and an anchovy fillet on top. Press the edges of the bread together, dip in...
moreSpread the cheese in the middle of the piadina, wrap and put in hot oven for 5 minutes, then unwrap, add rocket and wrap again.
moreClean rhubarb, wash it and cut into pieces. Put it in a pot with boiling water and cook until soft, then blend or mix with a blender. Add sugar. Combine...
moreKnead dough out of the ingredients until it is smooth and shiny. Put the dough into the refrigerator for 30 minutes. Roll out the dough thinly, cut into...
more