Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

A+ A-
drukuj
  • 50 g sera robiola
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 3 gałązki świeżej mięty
  • 40 g bułki tartej
  • oliwa extra virgine
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Zmiksować listki mięty z 2 łyżkami oliwy, kostką lodu, solą i pieprzem. Umyć, poszatkować i szybko zgrillować warzywa. W brytfannie ułożyć warstwy z cienkich plastrów sera rabiola i warzyw, przykryć bułką tartą i odrobiną oliwy. Piec przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Podawać z pesto miętowym.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Bułka tarta
  • Cukinia
  • Ser robiola
  • Sól
  • Mięta
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz czarny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

  • Indyk z leczo i ryżem

  • Pasta z makreli i sera

  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Buraczki zasmażane

    Buraki ugotować do miękkości, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Doprawić przyprawami i sokiem z cytryny. Rozpuścić odrobinę masła, dodać buraki i...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej
  • Puchar sułtański

    Cukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY