
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Oliwki i kapary wsypać do wysokiego pojemnika. Dodać starty drobno parmezan i anchois oraz czosnek. Zmiksować używając blendera lub moździerza, dodając oliwę. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Tapenadę najlepiej podawać z ciepłą, chrupiąca bagietką.
lub wyszukaj w przepisach
Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez...
więcejMarchew, cukinię i bakłażan pokroić w plastry. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć talarkami marchwi oraz posypać częścią zmielonej wołowiny....
więcejUgotować makaron al dente, osuszyć i wsypać ponownie do gorącego garnka. Zmiksować razem śmietanę, jajka i gałkę muszkatołową, dodać miękką...
więcejRybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką...
więcej