Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

A+ A-
drukuj
  • 20 dużych krewetek
  • 100 g masła
  • 5 filecików anchois
  • 2 łyżeczki musztardy
  • natka pietruszki
  • sól
  • mielony pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • cytryna

Sposób przyrządzania:

Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec, obracając przez około 10 minut. Sos: rozpuścić na patelni masło, usmażyć z posiekanym czosnkiem. Dodać musztardę, anchois, sok z cytryny – całość utrzeć. Krewetki posypać natką pietruszki. Podawać z przygotowanym sosem oraz ćwiartkami cytryny.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Czosnek
  • Sól
  • Krewetki
  • Musztarda
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Anchois
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

  • Sola grillowana

  • Pesto bazyliowo melisowe

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaroniki

    Rozgrzać piekarnik do 170°C. W dużej misce wymieszać cukier puder, migdały i białka (40 g) na jednolitą masę. Wodę i cukier podgrzewać do...

    więcej
  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej
  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Ciasto drożdżowe

    Drożdże rozrabiamy dokładnie z mlekiem. Do miski dodajemy mąkę, cukier, masło, 2 jajka i rozrobione drożdże. Dokładnie zarabiamy ciasto. Odstawiamy...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY