Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Cooking is not only about tasting and creating meals, but also about discovering cultures and diversities as well as expressing one’s creativity.


By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.

Konfitura śliwkowa z bananami

A+ A-
print
  • 1/2 kg cukru żelującego
  • 0,4 kg śliwek węgierek (umytych i bez pestek)
  • 1–2 banany
  • laska wanilii
  • 3 laski cynamonu

Directions:

Śliwki umyte i bez pestek wrzucić do rondla, dodać cukier żelujący oraz rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać. Laskę wanilii przeciąć na pół i zeskrobać ziarenka, całość dodać do masy owocowej. Wraz z lekko rozgniecionymi laskami cynamonu odstawić masę owocową na co najmniej 2-3 godziny aż śliwki puszczą sok. Gotować jeszcze 5 min. Po tym czasie zdjąć z ognia i napełniać słoiczki – wcześniej wyparzone, szczelnie zamknąć przykrywkami (wyparzonymi we wrzątku) i gotować 15 min. Odwrócić do góry dnem i pozostawić aż do wystygnięcia.

buy products in Alma24 See all recipes notify a friend
print

Ingredients:

  • Banany
  • Cynamon
  • Śliwki
  • Cukier żelujący
  • Wanilia
buy products in Alma24

Find recipe

Use customizator

or search in recipes

  • Fricassee with millet

  • Lamb Kofta in pita pockets

  • Pizzicotti cheese skewers

  • Onion cream soup

Also recommended

  • Grilled shrimps in aromatic sauce

    Wash the shrimps thoroughly. Put them on skewers, season with salt and pepper to taste, drizzle with olive oil and lemon juice. Place on the grill and roast,...

    more
  • Gluten-free muesli with yogurt and fruit

    Pour hot water over gluten-free oatmeal, cover and leave for a night. In the morning, add cut fruit and crushed nuts with a teaspoon of honey. Pour natural...

    more
  • Chicken with mango (4 servings)

    Fry onions in a pan over a drizzle of oil, add coconut milk, stock and sliced mango. Cook over a low heat for 5 minutes until the ingredients soften. Add...

    more
  • Asian beef tenderloin broth

    Place beef, vegetables for broth and spices into large pot and cover with water, bring to boil and leave to simmer for 2-3 hours, until the broth is rich and...

    more

RECOMMENDED ARTICLES

  • Niezły Pasztet

    Dawniej te wykwintne przekąski...

    see more
  • In VINO veritas

    Znawcy mówią, że wina...

    see more
  • Lodówkowy must have czyli...

    Do niespodziewanej wizyty gości...

    see more
  • Królowa śniegu

    BIEL JEST klasyczna, elegancka i...

    see more