Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite białka. Przygotować naczynia do zapiekania, np. kokilki do sufletów, które należy wysmarować masłem, a następnie wlać czekoladową masę. Rozgrzać piekarnik do 200 ºC. W każdej z porcji zanurzyć po dwie kostki czekolady i odstawić na 15 minut aby się schłodziły. Następnie wstawić do piekarnika. Piec maksimum 10 minut aż deser wyrośnie. Odstawić do przestygnięcia na 3 minuty. Odwrócić foremki na talerzu i podawać natychmiast!
lub wyszukaj w przepisach

Makrele obrać z ości, podzielić na drobne kawałki. Cebule, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać całość, dodać około 3 łyżki majonezu,...
więcej
Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.
więcej
W miseczce wymieszaj składniki bejcy. Na metalowe lub drewniane szpadki nabijaj po kolei kawałki warzyw, posmaruj bejcą i odstaw na 15-20 minut. Przed...
więcej
Parmezan zetrzeć, fetę rozgnieść, dodać przyprawy, całość wymieszać. Jajka ubić mikserem, dodać zmieszane sery. Ciasto filo pokroić w kwadraty...
więcej
