Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mus malinowy z tofu

A+ A-
drukuj
  • 1 kostka (180 g) tofu naturalnego
  • 100 g mrożonych malin
  • 250 g syropu z malin
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 1 łyżka cukru

Sposób przyrządzania:

Do pojemnika blendera wrzucić lekko rozmrożone maliny i wlać syrop. Tofu rozdrobnić i dodać do malin i syropu. wszystkie składniki zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Ubić śmietankę z cukrem na sztywno, a następnie wlewać do niej partiami zmiksowane tofu, przez cały czas ubijając. Gotowy mus przełożyć do miseczek i wstawić do lodówki na 1 godzinę, żeby stężał. Podawać z sokiem z malin lub malinami. Można podawać z kawałkami biszkoptów. Foto i przepis: EKOLOGIS

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Ser tofu
  • Syrop malinowy
  • Szynka parmeńska
  • Słodka śmietana
  • Maliny

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

  • Kurczak z karczochami

  • Pierogi z kaszą gryczaną

  • Wiedeński strudel jabłkowy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

    Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na...

    więcej
  • Kaczka pieczona

    Jabłka pokroić na ćwiartki i oczyścić. Kaczkę w środku i na zewnątrz nasmarować oliwą i obsypać przyprawami. Do środka kaczki włożyć ćwiartki...

    więcej
  • Karp pieczony

    Rybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić. Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie....

    więcej
  • Ciasto dyniowe

    Ciasto: mąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wymieszać, całość ugnieść i pozostawić na około 25 minut w lodówce. Mus:...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY