Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś w czerwonym curry

A+ A-
drukuj
  • 100 g filetu łososia bez skóry
  • łyżka pasty czerwonego curry
  • 1 cebula
  • olej/oliwa
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 200-300 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe i doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć ogień i chwilę gotować. Przyszła pora, aby dodać łososia i gotować całość ok. 5-7 minut aż ryba zmięknie. Na końcu wsypać (wcześniej ugotowaną) fasolkę szparagową i gotować jeszcze ok. 2 minut. Tak przygotowane danie można podawać z ryżem. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Fasolka szparagowa
  • Filet z łososia
  • Pieprz czarny
  • Sól
  • Mleko kokosowe
  • Pasta curry
  • Cebula dymka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

  • Placki z dyni

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

  • Futomaki – sushi

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

    Przesiać mąkę i sól na czystą powierzchnię i zrobić dołek na środku. Dodać drożdże i cukier do letniej wody, wymieszać widelcem i pozostawić na...

    więcej
  • Romantyczne muffinki

    Piekarnik nastawić na 200 °C i wyścielić formę do pieczenia muffinek 12 papierowymi foremkami. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej...

    więcej
  • Żurek

    Z 5 dniowym wyprzedzeniem przygotowywać zakwas: czosnek pokroić na kawałki, wrzucić do szczelnego naczynia, dodać pozostałe składniki, zalać wodą do...

    więcej
  • Przekąska z jajecznicy

    Jajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...

    więcej