Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z foli aluminiowej urwać około ½ m i złożyć na pół, aby stworzyć podwójną warstwę. Umieścić na środku 2 łyżki sosu pomidorowego z bazylią, a na tym ¼ ilości zielonej fasolki. Na fasolce położyć filet z ryby, skórą do dołu i skropić lekko oliwą. Wycisnąć sok z ponad pół cytryny, a następnie lekko przyprawić solą i pieprzem. Pociągnąć brzegi folii do góry i połączyć ze sobą aby utworzyć szczelną paczkę. Powtórzyć z pozostałymi składnikami, aby stworzyć trzy kolejne paczki, a następnie przenieść na blachę. Piec przez 15 do 18 minut, zależnie od grubości filetów. Wyjąć z piekarnika i odstawić na chwilę, potem ostrożnie rozpakować. Należy sprawdzić, czy ryba jest ugotowane i płatki łatwo rozchodzą się. Na każdy filet nałożyć jedną łyżeczkę Pesto a następnie ostrożnie przełożyć na talerz. Położyć ćwiartkę cytryny przy każdej porcji.
lub wyszukaj w przepisach

Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Jajka dokładnie rozbełtać, dodać odrobinę mleka i lekko przyprawić. Mozzarellę pokroić w...
więcej
Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...
więcej
Orzechy podrumień na suchej patelni, zmiksuj razem z pozostałymi składnikami, dopraw solą i pieprzem. Polędwiczkę wieprzową posmaruj z obu stron...
więcej
Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....
więcej