Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Truskawkowa słodycz

A+ A-
drukuj
  • 500 g świeżych truskawek
  • 4 cytryny
  • 4 szklanki miodu
  • 1 l wody mineralnej
  • listki świeżej mięty

Sposób przyrządzania:

Umyte, pozbawione szypułek truskawki zmiksować ze szklanką wody (pozostawić kilka całych). Dodać sok wyciśnięty z 3 cytryn i miód, resztę wody, wymieszać. Ostatnią cytrynę i pozostałe truskawki pokroić w (cytrynę w plasterki, truskawki na pół), dodać do lemoniady. Po rozlaniu do szklanek udekorować listkami mięty. Podawać z kostkami lodu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Truskawki
  • Woda
  • Mięta
  • Miód

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kaczka pieczona

  • Mus z kaszy jaglanej i kiwi

  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

  • Sałatka z makreli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Koperek z arbuzem

    Koktajle to prawdziwe bomby witaminowe. Aby móc cieszyć się smakiem tego zdrowego napoju wystarczy zmiksować 150 g arbuza, banana, garść malin, pół...

    więcej
  • Grillowany leszcz

    Rybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką...

    więcej
  • Sakiewki parmeńskie

    Pokroić oliwki w drobną kostkę, wymieszać z twarożkiem. Nadzienie kłaść łyżeczką na środek każdego plastra szynki. Wszystkie brzegi wędliny...

    więcej
  • Zupa grzybowa

    Grzyby moczyć w wodzie, aż zmiękną. Włoszczyznę oczyścić, pokroić i gotować w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Pokrojoną cebulę...

    więcej