Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Naleśniki w stylu orange

A+ A-
drukuj
  • Ciasto na naleśniki: 300g mąki pszennej, 1 szklanka mleka, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru pudru
  • Sos pomarańczowy: sok z pomarańczy, otarta skórka z pomarańczy, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 2 łyżeczki cukru, mała kostka masła

Sposób przyrządzania:

Mąkę, mleko, cukier puder, jajko wymieszać, usmażyć naleśniki. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać sok z pomarańczy, skórkę, ocet balsamiczny i cukier - całość mieszać i smażyć przez około 5 minut. W gotowym sosie zanurzyć naleśniki - pozostawić na patelni jeszcze przez około 2 minuty. Podawać z lodami pomarańczowymi lub o innym smaku.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Mąka
  • Masło
  • Ocet balsamiczny
  • Pomarańcz
  • Jajka
  • Mleko
  • Cukier puder

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sorbet jabłkowy

  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

  • Tarta cebulowa

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Marynowany pastą Tom-Yum i trzcinowym cukrem filet halibuta

    Zrobić karmel z cukru trzcinowego, następnie dodać białe wino i pastę Tom-Yum oraz sok z cytryny. Zagotować. Zmiksować, doprawić do smaku i...

    więcej
  • Zupa cebulowa pod pierzynką

    Cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić na maśle. Dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Przełożyć do gorącego bulionu. Na patelnię po...

    więcej
  • Dorsz z fasolką na parze

    Fasolkę razem z dorszem należy gotować na parze przez 10 minut. Ryż przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Gotowe składniki wymieszać i polać...

    więcej
  • Tajska przystawka

    Surowego tuńczyka w kawałku owinąć folią do pieczenia i krótko smażyć na patelni z każdej strony przez około 1 minutę. Odwinąć folię,...

    więcej