Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Burritos drobiowe

A+ A-
drukuj
  • 350 g fileta drobiowego
  • 200 ml śmietany
  • 100 g startego sera
  • 1 mała sałata
  • 2 małe pomidory
  • 1 papryka
  • 1 cebula

Sposób przyrządzania:

Pokroić mięso i wymieszać je z łyżką oleju i marynatą, przygotowaną z mieszanki ziół, chilli i czosnku. Pokroić warzywa i wymieszać. Wyłożyć mięso na rozgrzaną patelnię i smażyć przez kilka minut. Dodać 100 ml wody i całość dusić przez 4-5 min. Rozgrzać tortillę na patelni, obracając z dwóch stron. Wyłożyć przygotowane mięso i warzywa na tortille, polać dressingiem serowym, przygotowanym z startego sera i śmietany. Zwinąć w rulon.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Filet z kurczaka
  • Kwaśna śmietana
  • Papryka
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lodowe gofry z wiśniami

  • Grillowany łosoś z warzywami

  • Zapiekanka makaronowa z gorgonzolą

  • Gołąbki podhalańskie na kwaśnicy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mini tarty z warzywami

    Z maki, masła, szczypty soli i wody zarobić ciasto. Podzielić na 4-5 porcji, każdą rozwałkować i włożyć do małych form na tarty o średnicy...

    więcej
  • Gołąbki

    Kapustę sparzyć we wrzątku. Po kolei, ostrożnie odkrawać pojedyncze liście. Posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek delikatnie zeszklić. Połączyć...

    więcej
  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Ryba w galarecie

    Rybę oczyścić, odciąć głowę, płetwy i ogon, resztę pokroić na dzwonka i skropić sokiem z cytryny. Włoszczyznę obrać, opłukać i zalać 1,5 l...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Jak przygotować deskę...

    Wymyślona i spopularyzowana przez...

    zobacz więcej
  • Włoskie sery przysmak bogów

    Pizza neapolitana nie obyłaby...

    zobacz więcej