Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Szaszłyk wegetariański

A+ A-
drukuj
  • Papryka (czerwona, zielona, żółta) - 3 szt.
  • Pomidory - 3 szt
  • Cebula - 3 - 4 szt
  • Cukinia - 2 - 3 szt (małe)
  • Kolby kukurydzy - 2 - 3 szt
  • Bejca:
  • Oliwa - 2 łyżki
  • Sos sojowy - 2 łyżki
  • Pieprz ziołowy - 1 łyżeczka
  • Czosnek - kilka ząbków
  • Sól

Sposób przyrządzania:

W miseczce wymieszaj składniki bejcy. Na metalowe lub drewniane szpadki nabijaj po kolei kawałki warzyw, posmaruj bejcą i odstaw na 15-20 minut. Przed opiekaniem na rozgrzanym grillu posmaruj szaszłyki jeszcze raz bejcą, możesz powtórzyć to także podczas grillowania aby warzywa zachowały soczystość. Grilluj do miękkości warzyw.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Cukinia
  • Czosnek
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Kukurydza
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz mielony
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Risotto z kurczakiem curry

  • Wiosenne krokiety

  • Tost z jajkiem w koszulce

  • Kanapeczki à la prosciutto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bułeczki owsiane

    Do dużej miski wsypać suche składniki i dodać mokre (woda, rozpuszczone masło i jajka). Wyrobić całość do uzyskania jednolitej masy. Przykryć...

    więcej
  • Banica

    Z mąki, 6 łyżek wody i octu zagnieść twarde ciasto, następnie podzielić je na dwie części i odstawić na około pół godziny pod przykryciem. Jajka...

    więcej
  • Pasztet z gęsi z żurawiną

    Żurawinę moczyć przez około godzinę w nalewce, natomiast bułkę - do miękkości w wodzie. Do garnka z wodą włożyć pokrojone na kawałki udka i...

    więcej
  • Smażone serki Pizzicotti

    Obtoczyć serki w rozbitym jajku, mące, ponownie w jajku i w bułce tartej. Smażyć serki w bardzo gorącym oleju, osuszyć i podawać bezpośrednio po...

    więcej