Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczone bataty

A+ A-
drukuj
  • 6 słodkich ziemniaków
  • 6 łyżek masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • mieszanka ulubionych ziół

Sposób przyrządzania:

Nagrzać piekarnik do 200°C. Naciąć każdego ziemniaka kilka razy nożem i umieścić na blasze wyłożonej folią. Piec do miękkości około 45 minut. Po upieczeniu dodać do szczeliny w górnej części każdego słodkiego ziemniaka: 1 łyżkę masła, doprawioną solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Można podawać z serkiem i szczypiorkiem, tuńczykiem lub majonezem z sokiem z cytryny.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bataty
  • Sól
  • Masło
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto jogurtowe

  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

  • Tartiflette z serem i grzybami

  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

    Filety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Hiszpańskie churros z czekoladą

    W garnku zagotować wodę z solą, masłem i cukrem. Mąkę wymieszać z cynamonem, wanilią i wsypać całość do wrzątku. Całość energicznie mieszać...

    więcej
  • Dorsz ze szparagami (porcja dla 2 osób)

    Szparagi opłukać, przyciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Na patelni stopić masło, podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Dodać sól i mielony...

    więcej