Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z rukolą i kiełkami

A+ A-
drukuj
  • 15g surowych kiełków lucerny
  • 100g czerwonych pomidorów
  • 50g surowej roszponki
  • 15g surowej cebuli
  • 20g surowych oliwek zielonych
  • 15g oliwy z oliwek
  • 5g octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

Pomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Kiełki sojowe
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwki zielone
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

  • Chutney z jabłek

  • Ryba po grecku

  • Łosoś teriyaki z grilla

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

    Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...

    więcej
  • Frytki ze słodkich ziemniaków

    Rozgrzać piekarnik do 220 ° C. Obrać słodkie ziemniaki, odciąć końce, pokroić w ćwiartki. Włożyć ziemniaki do dużej miski, dodać olej,...

    więcej
  • Wrap z serem stracchino i rukolą

    Rozłożyć ser na placku wrap zawinąć i włożyć do gorącego piekarnika na 5 minut, następnie rozwinąć, dołożyć rukolę i zwinąć z powrotem.

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY