Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zielone farfalle

A+ A-
drukuj
  • 150g chudego gulaszu wołowego
  • 50g makaronu bezglutenowego farfalle
  • 100g cukinii
  • 100g bakłażana
  • 10g czosnku
  • 10g parmezanu
  • 10g oliwy

Sposób przyrządzania:

Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie, stopniowo dodając cukinię i bakłażana pokrojone w kostkę. Całość dusić przez kilka minut pod przykryciem. Makaron odsączyć, wrzucić na patelnię i wymieszać ze składnikami. Przed podaniem posypać parmezanem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Ser parmezan
  • Cukinia
  • Czosnek
  • Wołowina
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

  • Makaron w wersji romantic

  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

  • Puchar sułtański

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krem z brokułów

    Brokuły ugotować na parze i zmiksować w blenderze razem z bulionem. Doprawić do smaku. Dodać gęstą śmietanę i wymieszać. Danie podawać z...

    więcej
  • Carpaccio wołowe

    Plastry polędwicy wołowej obłożyć folią spożywczą i rozklepać tłuczkiem, starając się, żeby były najcieńsze. Zdjąć górną warstwę folii i...

    więcej
  • Tort kawowo-czekoladowy

    Rozgrzać piekarnik do 100 ºC. Wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia dno i ścianki tortownicy o średnicy 25 cm. Włożyć posiekaną...

    więcej
  • Polędwiczki wieprzowe w pesto

    Orzechy podrumień na suchej patelni, zmiksuj razem z pozostałymi składnikami, dopraw solą i pieprzem. Polędwiczkę wieprzową posmaruj z obu stron...

    więcej