Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kacze udko pieczone

A+ A-
drukuj
  • kacze udko 200 g
  • gruszka 200 g
  • szparagi 300 g
  • konfitura żurawinowa 10 g
  • majeranek 5 g
  • oliwa z oliwek 10 g

Sposób przyrządzania:

Udko umyć, osuszyć i oprószyć majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą oraz oliwią. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec przez 1,5 h. Na 20 minut przed końcem dodać pokrojoną gruszkę. Zielona szparagi, obrane do połowy wstawić do wrzątku na 5 minut. Podawać kaczkę ze szparagami i konfiturą z żurawiny.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Szparagi zielone
  • Żurawina
  • Gruszka
  • Kaczka
  • Majeranek
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Fritata z warzywami

  • Halibut z brokułami i grzybami leśnymi

  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

  • Dorsz z fasolką na parze

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Roladki z grillowanej cukinii

    Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie...

    więcej
  • Tarta porowa z boczkiem

    Wyrobić ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim formę na tartę. Nakłuć widelcem i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę. Przygotować farsz: w...

    więcej
  • Łosoś w czerwonym curry

    Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe...

    więcej
  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

    Mikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...

    więcej