Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Koperek z arbuzem

A+ A-
drukuj
  • 150 g arbuza
  • banan
  • garść malin
  • pół papryczki chili
  • pół łyżeczki nasion kopru włoskiego
  • 3 gałązki koperku
  • ziarna z połowy granatu

Sposób przyrządzania:

Koktajle to prawdziwe bomby witaminowe. Aby móc cieszyć się smakiem tego zdrowego napoju wystarczy zmiksować 150 g arbuza, banana, garść malin, pół papryczki chili, ziarna z połowy granatu oraz trzy gałązki koperku. Do mieszanki wsypać pół łyżeczki nasion kopru włoskiego. Można dodać maślankę według upodobań. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Koperek
  • Maliny
  • Papryczki chilli
  • Arbuz

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasteczka zuziowe

  • Czekoladowy suflet

  • Sałatka pomarańczowa z fenkułem

  • Club Sandwich z łososiem i pomidorami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak w warzywach

    Filet z kurczaka pokroić w paski, podsmażyć na oliwie. Bakłażana i cukinię pokroić w kostkę, dodać do kurczaka. Dusić aż warzywa będą miękkie....

    więcej
  • Tofu z dżemem chilli

    Na rozgrzanej patelni zrumienić posiekany czosnek, następnie dodać dżem chilli, pokrojone w kostkę tofu oraz sos sojowy. Najlepiej podawać z białym...

    więcej
  • Dżem pomidorowy z wanilią

    Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i wrzucić do garnka. Wsypać część cukru, dodać sok z cytryny do smaku i dusić powoli około 1,5...

    więcej
  • Grillowany stek z polędwicy wołowej

    Polędwicę oczyścić. Do czerwonego wina dodać trawę żubrową, musztardę, 3 posiekane ząbki czosnku i olej tworząc marynatę. Mięso marynować kilka...

    więcej