Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta z awocado i jaj przepiórczych

A+ A-
drukuj
  • 1 dojrzały owoc awokado
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki (ewentualnie cytryny)
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 ugotowane na twardo jajko przepiórcze
  • 50g żółtego sera hiszpańskiego
  • 1 łyżka majonezu z omega 3

Sposób przyrządzania:

Owoc awokado obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na połówki. Wrzucić do miseczki, dodać sok z limonki oraz oliwę. Doprawić szczyptą soli i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Całość rozgniatać widelcem, do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać drobno posiekane jajko przepiórcze, grubo starty żółty ser i łyżkę majonezu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pasta najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź z tostami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Ser żółty tarty
  • Jajka przepiórcze
  • Majonez
  • Oliwa
  • Pieprz czarny
  • Avocado

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kanapka mistrzów

  • Tartiflette z serem i grzybami

  • Orientalna Ice Tea

  • Pieczone bataty

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasta z bobu

    Bób ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Dodać natkę pietruszki, sok z cytryny, oliwę i papryczkę. Używając blendera zmiksować na jednolitą...

    więcej
  • Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

    Pomidory z puszki lekko podgrzać w garnku. Ugotować makaron w dużej ilości wrzącej wody (gotować 5-6 minut) . Makaron powinien być al dente. Odcedzić...

    więcej
  • Pasztet domowy

    Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i...

    więcej
  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

    Mięso obmyć, osuszyć, usunąć kości, lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Boczek pokroić w plastry, rozłożyć na mięsie razem z...

    więcej