Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

A+ A-
drukuj
  • 500 g kotlecików z organków jagnięcych
  • kilka łyżek musztardy Dijon
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 seler
  • świeży tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

Mięso posmarować musztardą Dijon, posolić. Piec na patelni grillowej 5-7 minut. Pokroić w poprzek włókien na drobne paski. Ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Ugotować. Odcedzić. Zgnieść. Doprawić świeżym tymiankiem i gałką muszkatałową oraz łyżką masła. Podawać z sałatką z pomidorami i ogórkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Seler
  • Tymianek
  • Ziemniaki
  • Gałka muszkatołowa
  • Masło
  • Musztarda dijon
  • Organki jagnięce

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

  • Tortilla ze szparagami i ricottą

  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

  • Babka piaskowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Herbata mrożona z owocami

    Owoce pokroić w cząstki 1 i ½ cm. Herbatę zaparzyć w litrze wody i ostudzić, dodać miód. Skórkę z cytrusów i owoce, wymieszać i schłodzić....

    więcej
  • Aglio Olio

    Makaron opłukać pod wodą i ugotować zgodnie z ulotką: http://alma24.pl/produkt/413402691/makaron-diet-pasta-fettuccine Na oliwie podsmażyć czosnek z...

    więcej
  • Makaron z soczewicą w sosie pomidorowym

    Soczewicę opłukać (można wymoczyć wcześniej w zimnej wodzie), gotować oddzielnie od makaronu. Pokrojoną w kostkę cebulę i sprasowany czosnek...

    więcej
  • Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

    Filety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY