Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizzerinki

A+ A-
drukuj
  • 1opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 sos pomidorowy z bazylią
  • oliwki czarne drylowane
  • 1 mozzarella
  • suszone przyprawy: oregano, bazylia
  • garść świeżej rukoli
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku suszone oregano i bazylię. Na każdy placek nałożyć dwie-trzy łyżki sosu i rozsmarować na cieście. Położyć kilka plastrów mozzarelli i rozsypać pokrojone oliwki. Jeszcze raz posypać solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C (góra i dół) przez około 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, posypać świeżą rukolą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Rukola
  • Ser mozzarella
  • Sos pomidorowy
  • Sól
  • Oregano
  • Oliwki czarne
  • Ciasto drożdżowe
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ricotta z owocami

  • Burek z serem

  • Sernik

  • Suflety paprykowe z serem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mango sticky rice

    Ryż z cukrem gotować na małym ogniu w mleczku kokosowym do miękkości (powinien być kleisty), mango obrać i pokroić w cienkie plasterki. Podawać na...

    więcej
  • Dżem pomidorowy z wanilią

    Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i wrzucić do garnka. Wsypać część cukru, dodać sok z cytryny do smaku i dusić powoli około 1,5...

    więcej
  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

    Mascarpone wymieszać z posiekaną cebulą oraz bazylią, przyprawić solą. Masę rozprowadzić na plastrach szynki i zwinąć je. Podawać ze świeżą...

    więcej
  • Grillowany łosoś z warzywami

    Na wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY