Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizzerinki

A+ A-
drukuj
  • 1opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 sos pomidorowy z bazylią
  • oliwki czarne drylowane
  • 1 mozzarella
  • suszone przyprawy: oregano, bazylia
  • garść świeżej rukoli
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku suszone oregano i bazylię. Na każdy placek nałożyć dwie-trzy łyżki sosu i rozsmarować na cieście. Położyć kilka plastrów mozzarelli i rozsypać pokrojone oliwki. Jeszcze raz posypać solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C (góra i dół) przez około 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, posypać świeżą rukolą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Oliwki czarne
  • Pieprz mielony
  • Rukola
  • Ser mozzarella
  • Sos pomidorowy
  • Sól
  • Oregano
  • Ciasto drożdżowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

  • Ryba pieczona

  • Flaczki po krakowsku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej
  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej
  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Cielęcina na batatach i rukoli

    Cielęcinę umyć, osuszyć, posmarować oliwą i posypać ziołami, krojonym czosnkiem i polać sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce na minimum 30 minut....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY