![](http://www.almamarket.pl/public/upload/img/background_images/85b1803036dfbab59c5d0d7d540f7533_1319713547.jpg)
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Schab umyć i przekroić wzdłuż na płat o grubości około1 centymetra, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso natrzeć zmiażdżonymi 3 ząbkami czosnku, 3 łyżkami majeranku, posypać solą, pieprzem, zrolować w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 4-5 godzin.
Szpinak opłukać, odsączyć z wody. Cebulę i pozostałe ząbki czosnku drobno pokroić i podsmażyć na patelni na oleju, dodać poszatkowany szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory. Smażyć przez chwilę, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Na końcu wbić całe jajko, wszystko dokładnie wymieszać. Schłodzony płat schabowy rozwinąć i rozprowadzić na nim całą masę szpinakowo-pomidorową. Mięso zrolować i związać sznurkiem, skropić olejem, posypać pozostałą łyżką majeranku i obłożyć liśćmi laurowymi. Roladę włożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem w temperaturze 180°C przez około 1 godzinę i 30-40minut. Po upieczeniu, ściągnąć sznurek oraz liście laurowe, pokroić w plastry. Podawać z młodymi ziemniakami.
lub wyszukaj w przepisach
Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka z cukrem zmiksować, dodać śmietanę i mąkę. Białka ubić i połączyć z masą. Smażyć na rozgrzanej...
więcejNa wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem...
więcejZiemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez...
więcejUmyć warzywa. Pokroić bakłażana i cukinię w kostkę wielkości serków pizzicotti, następnie podsmażyć na odrobinie oliwy dodając sól i pieprz....
więcej