Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś w papilotach

A+ A-
drukuj
  • 200 g fileta z łososia
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • kilka gałązek estragonu
  • kilka gałązek koperku
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki marchewkę podgotować 10 minut. Pokroić w grube plastry. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem. Na środku dużego kawałka papieru do pieczenia ułożyć warzywa, na nich łososia. Na wierzchu położyć gałązki ziół. Szczelnie zwinąć papier i piec 15-20 minut w temperaturze 200°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Estragon
  • Cytryny
  • Ziemniaki
  • Sól
  • Olej
  • Koperek
  • Filet z łososia
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z kuskusem i oliwkami

  • Buraczki na zimę

  • Zapiekanka warzywna z serem

  • Grillowany leszcz

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z grillowaną cukinią

    Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki, oprószyć solą i ułożyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Grillować przez około 5-7...

    więcej
  • Tartiflette z serem i grzybami

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Ziemniaki gotować w mundurkach przez ok. 10 minut, aż będą al dente. Obrać i pokroić. Masło rozgrzać na...

    więcej
  • Lody z zieloną herbatą

    W rondlu podgrzać mleko z herbatą, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie zostawić na chwilę aby herbata się zaparzyła i oddała smak, po tym...

    więcej
  • Burek z serem

    Mąkę, sól oraz wodę wymieszać, wyrobić ciasto do uzyskania efektu miękkości i elastyczności, uformować je w kulę i odłożyć na około pół...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY