Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Faszerowana rolada

A+ A-
drukuj
  • 1,5 kg schabu bez kości w kawałku
  • 250 g fety
  • 250 g szpinaku w liściach
  • papryka czerwona i żółta
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • biała nić

Sposób przyrządzania:

Schab rozciąć tak, aby powstał jeden płaski płat. Czosnek zmiażdżyć. Mięso z jednej strony nasmarować oliwą, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Na tym ułożyć oczyszczone liście szpinaku, kawałki fety i paski papryki. Zwinąć ciasno roladę, zabezpieczyć nitką. Piec pod przykryciem w temperaturze 200°C przez 40-50 minut, podlewając wytopionym płynem. Zdjąć przykrycie i piec 15-20 minut do zrumienienia.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Schab
  • Ser feta
  • Czosnek
  • Szpinak
  • Sól
  • Papryka mix
  • Majeranek
  • Oliwa
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Banica

  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

  • Pizza Margherita

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Babka wielkanocna dwukolorowa

    Jajka i cukier wymieszać, dobrze utrzeć, dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wlać roztopione i ostudzone masło. Dobrze wymieszać ciasto. Do...

    więcej
  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

    Jagnięcinę wymieszać z przyprawą garam masala. Uformować małe kofty, grillować na patelni grillowej kilka minut. Pod koniec polać miodem aby się...

    więcej
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

    Z musztardy, soku z cytryny, oliwy, wina, soli i pieprzu przygotować marynatę. Filet z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Połączyć marynatę z mięsem...

    więcej
  • Pasta z bobu

    Bób ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Dodać natkę pietruszki, sok z cytryny, oliwę i papryczkę. Używając blendera zmiksować na jednolitą...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY