Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka ziemniaczana

A+ A-
drukuj
  • 8-10 młodych ziemniaków
  • 1 świeży ogórek
  • 6-8 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 100 g roszponki
  • gruba sól
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny

Sposób przyrządzania:

Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry. Dodać roszponkę i posiekany szczypiorek. Skropić wszystko oliwą i octem, doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rzodkiewki
  • Szczypiorek
  • Roszponka
  • Ziemniaki młode
  • Sól
  • Ocet winny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Pieprz zielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

  • Krapfen - pączki austriackie

  • Babeczki czekoladowo waniliowe

  • Tost z jajkiem w koszulce

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tarator

    Ogórki umyć, obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem, posiekanym czosnkiem i koperkiem, oliwą. Zupę schłodzić w lodówce, przed podaniem...

    więcej
  • Zupa cebulowa pod pierzynką

    Cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić na maśle. Dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Przełożyć do gorącego bulionu. Na patelnię po...

    więcej
  • Focaccia z serem żółtym

    Mąkę przesiać, wlać 5 łyżek oliwy, drożdże rozprowadzone w ciepłej wodzie z miodem oraz sól. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do...

    więcej
  • Karp pieczony

    Rybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić. Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY