Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Wątróbka z jabłkiem

A+ A-
drukuj
  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 3-4 kwaśne jabłka
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz smażenia

Sposób przyrządzania:

Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w ćwiartki. Dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec doprawić.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Wątróbka drobiowa
  • Jabłka
  • Sól
  • Majeranek
  • Mąka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kasza gryczana z granatem

  • Salsa meksykańska

  • Szparagi z szynką w sosie beszamelowym

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

    W rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...

    więcej
  • Babeczki czekoladowo waniliowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej
  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

    Filet, rukolę, paprykę i pomidorki koktajlowe dokładnie opłukać i osuszyć. Filet z kurczaka doprawić solą i pieprzem i smażyć na patelni grillowej...

    więcej
  • Fondue serowe

    Kociołek do fondue natrzeć czosnkiem, wlać wino i sok z cytryny. Do dobrze nagrzanego wina wsypywać starty na grubej tarce lub pokrojony w drobną...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY