Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Madrycki dressing

A+ A-
drukuj
  • 1/3 kubka greckiego oleju z sezamu
  • 1/3 kubka oleju kukurydzianego
  • 1/3 octu z jabłek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przyrządzania:

Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cynamon
  • Olej z sezamu
  • Olej kukurydziany
  • Ocet jabłkowy
  • Musztarda
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztet

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

  • Faworki

  • Turbot pieczony w soli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kiełki z patelni

    Kiełki razem z olejem wrzucić na rozgrzaną patelnię i krótko podsmażyć - do podgrzania, idealne jako dodatek do dań głównych.

    więcej
  • Sakiewki parmeńskie

    Pokroić oliwki w drobną kostkę, wymieszać z twarożkiem. Nadzienie kłaść łyżeczką na środek każdego plastra szynki. Wszystkie brzegi wędliny...

    więcej
  • Mini tarty z warzywami

    Z maki, masła, szczypty soli i wody zarobić ciasto. Podzielić na 4-5 porcji, każdą rozwałkować i włożyć do małych form na tarty o średnicy...

    więcej
  • Chłodnik brzoskwiniowy

    Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne mleko i śmietanę, sok z cytryny, dodać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY