Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka grecka

A+ A-
drukuj
  • 4-5 dojrzałych pomidorów
  • 2-3 ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 180 g greckich oliwek
  • 200 g fety
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • ¼ szklanki octu balsamicznego lub winnego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzania:

Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej połączyć z octem balsamicznym/winnym, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i oregano. Sałatkę wymieszać z sosem tuż przed podaniem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser feta
  • Cebula czerwona
  • Sól
  • Oregano
  • Ocet winny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Oliwki czarne
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Stek z kolorowym pieprzem

  • Pstrąg na kuskusie

  • Makaron ze szparagami i pomidorami

  • Brushetta salsa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasztet z tofu

    Cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do momentu całkowitego...

    więcej
  • Grillowane krewetki

    Rozgrzać masło. Krewetki umyć, osuszyć i wrzucić na patelnię wraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Szparagi umyć,...

    więcej
  • Krewetki bramkarza

    Odmrożone krewetki pozbawić skorupek pozostawiając ogonki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną papryczkę, czosnek i krewetki, smażyć...

    więcej
  • Sernik

    Dokładnie pokruszone herbatniki połączyć z roztopionym masłem. Tą masą dokładnie i ściśle wypełnić formę wyłożoną folią aluminiową....

    więcej