Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla trenera

A+ A-
drukuj
  • 6 jajek
  • 1 cebula
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 15 dag boczku
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przyrządzania:

Jajka lekko ubić widelcem, ziemniaki pokroić w plastry, boczek pokroić w kawałki, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą i wylać masę na rozgrzaną patelnię. Piec do zrumienienia od spodu a następnie wstawić (razem z patelnią) do piekarnika rozgrzanego do 180˚C do ścięcia się jajek na wierzchu, około 10 minut.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Boczek
  • Cebula
  • Ziemniaki
  • Jajka
  • Olej

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Mus z kaszy jaglanej i kiwi

  • Sakiewki parmeńskie

  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

  • Pasztet z gęsi z żurawiną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mus malinowy z tofu

    Do pojemnika blendera wrzucić lekko rozmrożone maliny i wlać syrop. Tofu rozdrobnić i dodać do malin i syropu. wszystkie składniki zmiksować do...

    więcej
  • Calzone z serem i brokułami

    Ciasto na na pizzę podzielić na porcje i rozwałkować na koła o średnicy około 22-25 cm. W misce wymieszać sery zostawiając połowę parmezanu,...

    więcej
  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

    Mikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...

    więcej
  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

    Gęś włożyć do naczynia z wodą i moczyć przez około godzinę, usunąć nóżki. Po wysuszeniu, tuszkę natrzeć przyprawami (wewnątrz i na...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY