Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Śledź pod pierzynką

A+ A-
drukuj
  • 4 śledzie matjasy
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 400 ml śmietany kwaśnej gęstej 12%
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

Białka jajek zetrzeć na tarce, cebulę połączyć ze śmietaną i majonezem, doprawić pieprzem. Śledzie ułożyć na talerzach (po dwa na osobę) na śledziach rozłożyć sos cebulowo-śmietanowy, tak żeby przykrył śledzie, następnie przykryć startymi białkami, a na koniec posypać startymi żółtkami i natką pietruszki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Jajka
  • Kwaśna śmietana
  • Majonez
  • Natka pietruszki
  • Śledź
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Muffinki z jabłkami

  • Szaszłyk wegetariański

  • Schab pieczony

  • Makaron ze szparagami i pomidorami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej
  • Calzone z serem i brokułami

    Ciasto na na pizzę podzielić na porcje i rozwałkować na koła o średnicy około 22-25 cm. W misce wymieszać sery zostawiając połowę parmezanu,...

    więcej
  • Wiedeński strudel jabłkowy

    Mąkę, sól, olej i ciepłą wodę wymieszać, a następnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upłynięciu wskazanego czasu...

    więcej
  • Lodowe gofry z wiśniami

    Przepis na domowe lody śmietankowe: 2 jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać łyżkę cukru i zmiksować do uzyskania...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY