Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z kiełkami

A+ A-
drukuj
  • mieszanka sałat
  • pół kalafiora
  • papryka czerwona
  • kiełki
  • 1 łyżka sezamu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kromki z bagietki po 3 szt. na porcję
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie, przygotować vinegret z oliwy, soku z cytryny i sezamu. Ułożyć kalafior, grzanki, paprykę na sałacie i polać winegretem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bagietka
  • Cytryny
  • Kalafior
  • Masło
  • Oliwa
  • Papryka
  • Sałata mix
  • Kiełki sojowe
  • Sezam
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

  • Ryż z krewetkami

  • Curry z dynią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej
  • Baklava

    Przepis na syrop: zagotować wodę, półtorej szklanki cukru i sok z pomarańczy, pozostawić do ostygnięcia. Ciasto: Pozostałą ilość cukru zmiksować...

    więcej
  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej
  • Cielęcina na batatach i rukoli

    Cielęcinę umyć, osuszyć, posmarować oliwą i posypać ziołami, krojonym czosnkiem i polać sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce na minimum 30 minut....

    więcej