Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z kiełkami

A+ A-
drukuj
  • mieszanka sałat
  • pół kalafiora
  • papryka czerwona
  • kiełki
  • 1 łyżka sezamu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kromki z bagietki po 3 szt. na porcję
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie, przygotować vinegret z oliwy, soku z cytryny i sezamu. Ułożyć kalafior, grzanki, paprykę na sałacie i polać winegretem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bagietka
  • Sałata mix
  • Sezam
  • Cytryny
  • Kiełki sojowe
  • Kalafior
  • Masło
  • Oliwa
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Baklava

  • Dżem pomidorowy z wanilią

  • Pasztet

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej
  • Burek z serem

    Mąkę, sól oraz wodę wymieszać, wyrobić ciasto do uzyskania efektu miękkości i elastyczności, uformować je w kulę i odłożyć na około pół...

    więcej
  • Futomaki – sushi

    Ryż przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokroić ogórka i tuńczyka w podłużne paski. Listek alg umieścić na środku maty...

    więcej
  • English Breakfast

    Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski. Wstawić do nagrzanego piekarnika aby nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zrumienić bekon. Dodać go do...

    więcej