Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak po tajsku

A+ A-
drukuj
  • 1/3 opakowania sosu tajskiego
  • 500g piersi z kurczaka
  • 300g ryżu jaśminowego
  • 1 papryka
  • 1 łyżka imbiru świeżego startego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula czerwona

Sposób przyrządzania:

Ryż gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W woku rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, chwilę podsmażać, dodać kurczaka pokrojonego w drobne kawałki i podsmażyć na złoto - brązowo, dodać pokrojone warzywa i sos tajski i krótko podsmażyć tak aby warzywa pozostały chrupkie. Podawać z ryżem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula czerwona
  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Imbir
  • Sos tajski
  • Ryż jaśminowy
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grecka sałatka z ziołowym serem tomino

  • Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem

  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

  • Ryż z krewetkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gołąbki podhalańskie na kwaśnicy

    Kaszę ugotować na półtwardo w dużej ilości osolonej wody, dokładnie przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Drobno posiekaną cebulę zrumienić...

    więcej
  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

    Mięso obmyć, osuszyć, usunąć kości, lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Boczek pokroić w plastry, rozłożyć na mięsie razem z...

    więcej
  • Sorbet jabłkowy

    Jabłka umyć, odciąć górną warstwę, usunąć miąższ i gniazda nasienne, a następnie wstawić do lodówki. Miąższ przełożyć do małego naczynia,...

    więcej
  • Sakiewki z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oliwy. Po uzyskaniu złotego koloru odstawić mięso na bok niech...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY