Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krewetki tygrysie z sosem z orzeszków ziemnych

A+ A-
drukuj
  • krewetki tygrysie
  • limonka
  • olej ryżowy
  • sos z orzeszków ziemnych

Sposób przyrządzania:

Krewetki skropić sokiem z limonki i smażyć na patelni z odrobiną oleju ryżowego. Podawać je z sosem z orzeszków ziemnych ( taki sos można samodzielnie zrobić: masło z orzeszków ziemnych mieszamy z mleczkiem kokosowym).

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Limonka
  • Krewetki tygrysie
  • Olej ryżowy
  • Sos z orzeszków ziemnych
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany dorsz

  • Jajecznica z kiełkami i sokiem z grejpfruta

  • Włoskie gazpacho z serem burrata

  • Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z kuskusem i oliwkami

    Kaszę zalać wodą 1 cm nad poziom kaszy, doprawić solą i odstawić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki....

    więcej
  • Risotto z karczochami

    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie w głębokiej patelni, następnie dodać osuszone z zalewy plastry karczochów. Po upłynięciu ok...

    więcej
  • Potrawka z kaszą jaglaną

    Kaszę wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, doprawić i przesmażyć na oliwe. Dynię pokroć w równą...

    więcej
  • Pesto bazyliowo melisowe

    Sos pesto: czosnek obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z musztardą oraz oliwą i zmiksować blenderem lub utrzeć z pozostałymi składnikami...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY