Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Koreczki z łososia

A+ A-
drukuj
  • 100 g łososia wędzonego
  • 10 czarnych dużych oliwek
  • musztarda
  • 2 ćwiartki cytryny
  • garść rukoli
  • grzanki z bagietki
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Oliwkę owinąć łososiem pokrojonym w paseczki. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć na półmisku na liściach rukoli. Skropić sokiem z 1 ćwiartki cytryny. Przed podaniem polać sosem i udekorować musztardą. Pokropić sokiem z drugiej ćwiartki cytryny. Serwować z grzankami skropionymi oliwą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bagietka
  • Cytryny
  • Łosoś wędzony
  • Miód
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa
  • Oliwki bez pestek
  • Pieprz mielony
  • Rukola
  • Sól
  • Musztarda

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

  • Naleśniki w stylu orange

  • Pasztet z gęsi z żurawiną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Naleśniki ze szparagami

    Z mąki, mleka, jajka, odrobiny soli i oleju wyrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie wymieszać w misce i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć 4...

    więcej
  • Zupa czosnkowa

    Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a...

    więcej
  • English Breakfast

    Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski. Wstawić do nagrzanego piekarnika aby nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zrumienić bekon. Dodać go do...

    więcej
  • Madrycki dressing

    Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY