Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pierniczki

A+ A-
drukuj
  • 1/5 kg mąki
  • 20 dag cukru pudru
  • miód
  • masło lub margaryna (15 dag)
  • 1 jajo
  • łyżeczka sody oczyszczanej
  • 2 łyżki przyprawy do piernika

Sposób przyrządzania:

Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec przez około 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku do zbrązowienia. Pierniczki można dekorować lukrem lub polewą z posypką.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mąka
  • Miód
  • Jajka
  • Soda
  • Przyprawa do piernika
  • Cukier puder

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z makreli

  • Żurek

  • Lodowe gofry z wiśniami

  • Krapfen - pączki austriackie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Pesto bazyliowo melisowe

    Sos pesto: czosnek obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z musztardą oraz oliwą i zmiksować blenderem lub utrzeć z pozostałymi składnikami...

    więcej
  • Nóżki "spieczone słońcem"

    Pałeczki nasmarować chilli, zmiażdżonym czosnkiem i olejem. Piec w piekarniku w temperaturze 180˚C około 30-45 minut - do zrumienienia.

    więcej
  • Grillowana flądra z lekką sałatką

    Ryby obmyć, natrzeć ziołami, odłożyć na około 30 minut. Kapustę pekińską umyć i poszatkować na cienkie paski, ogórka pokroić w plasterki, a...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY