Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krewetki bramkarza

A+ A-
drukuj
  • 1kg krewetek mrożonych surowych
  • 2 papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • garść natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

Odmrożone krewetki pozbawić skorupek pozostawiając ogonki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną papryczkę, czosnek i krewetki, smażyć aż krewetki się zaróżowią, posypać natką pietruszki i solą. Od razu podawać - pyszne z bagietką.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Sól
  • Krewetki
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Papryczki chilli

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zielona surówka

  • Spaghetti frutti di mare

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

  • Pierś indycza z batatami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

    Owoce opłukać, pokrojone plasterki wrzucić do szklanki i lekko rozgnieść. Dodać wodę mineralną i kostki lodu. Smacznego!

    więcej
  • Cebulowe krążki

    Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i...

    więcej
  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

    Udka obmyć, natrzeć przyprawami, włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C przez około dwie godziny (po godzinie przewrócić udka na drugą...

    więcej
  • Filet zapiekany w serze i żurawinie

    Brokuły podgotować na parze przez 2 minuty. W międzyczasie wstawić do naczynia żaroodpornego filet, ananas, podgotowane brokuły i posypać startym...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY