Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krewetki bramkarza

A+ A-
drukuj
  • 1kg krewetek mrożonych surowych
  • 2 papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • garść natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

Odmrożone krewetki pozbawić skorupek pozostawiając ogonki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną papryczkę, czosnek i krewetki, smażyć aż krewetki się zaróżowią, posypać natką pietruszki i solą. Od razu podawać - pyszne z bagietką.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Sól
  • Krewetki
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Papryczki chilli

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pierniczki

  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

  • Karjalanpiirakat - pierogi karelskie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

    Rozkrusz trzy czwarte (300 g) czekolady na drobne kawałki i włóż do rondla: roztop w kąpieli wodnej na wolnym ogniu, stale mieszając. Kiedy czekolada...

    więcej
  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

    Mąkę zmieszać z solą, wkruszyć/wsypać drożdże, wlać stopniowo wodę i oliwę, wyrabiając ręką/łyżką/hakiem miksera miękkie, elastyczne...

    więcej
  • Żeberka po tajsku

    Żeberka pokroić w porcje z 2-3 kostkami, w dużej misce rozmieszać marynatę wraz z miodem i włożyć mięso na około 1 godzinę, po tym czasie piec na...

    więcej
  • Grillowany dorsz

    Na rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY