Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cod with asparagus

A+ A-
drukuj
  • about 600 g – 700 g fresh cod fillet
  • 1 tbsp chopped shallot or scallion
  • 1 bunch asparagus
  • 2 cloves of garlic
  • 2 tbsp butter
  • ¾ cup white wine
  • 1 tbsp fresh lemon juice
  • 1 tbsp parsley, dill and basil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Rinse the asparagus spears, cut off the ends and blanch in salted water. Melt the butter in a pan and sauté the onion with garlic. Add salt and ground pepper. Pour in wine, lemon juice, add basil, parsley, dill and finally add chopped cod fillets. Bring to boiling, cover and simmer for 8-10 minutes. Arrange the fish on a plate and garnish with asparagus spears. Cook the remaining sauce for another 2 minutes until it thickens slightly. Spoon the sauce over the fish and asparagus.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Parsley
  • Salt
  • Shallot
  • White wine
  • Asparagus
  • Basil
  • Butter
  • Cod fillet
  • Dill
  • Garlic
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Buraczki zasmażane

  • Wiedeński strudel jabłkowy

  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

  • Orzeźwiająca lemoniada

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Deser czekoladowy fondant

    Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite...

    więcej
  • Jajka sadzone w cieście francuskim

    Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów. Płytkie foremki lub kokilki wyłożyć papierem do pieczenia. W każdej ułożyć ciasto, tak aby brzegi...

    więcej
  • Pasta z bobu

    Bób ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Dodać natkę pietruszki, sok z cytryny, oliwę i papryczkę. Używając blendera zmiksować na jednolitą...

    więcej
  • Sałatka grecka

    Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej...

    więcej